25 år med julekurve i Jyderup

Frivillige fra Tornved Y's Men's Club var fredag den 21. december 2018 i fuld vigør for at få uddelt ikke færre end 57 julekurve med alskens julevarer lige fra små godter til kødfulde ænder.

I lighed med tidligere år foregik det i Holbæk Kommunes værested, Banehuset, på Jernbanevej i Jyderup, som er en café for psykisk sårbare personer.

Her kunne de personer, som Banehusets personale har vurderet kunne have brug for en håndsrækning for at holde en jul med lidt ekstra godt på tallerkenen, hente årets julekurv. Det er sket på baggrund af ansøgning.

Og det er som altid Tornved Y's Men's Club der sørger for, at det kan lade sig gøre. 

Og faktisk var det i år 25. gang at den lokale Y's Men's klub stod bag julekurve til familier og enkeltpersoner.

Pengene kommer fra salget i klubbens genbrugsbutik på Hovedgaden i Mørkøv.

Vi bruger 25.000 kr. på julekurvene i år. Og dertil kommer sponsorbidrag. SPAR-butikken i Jyderup donerer mange varer til julekurvene, blandt andet via gode aftaler med deres leverandører, siger Leif Petersen, der er Tornved Y's Men's Club's koordinator for julehjælpen.

57 uddelinger i år er omkring fem flere end sidste år. Enkelte kurve deles ud via kirkerne i Kundby, Undløse og Jyderup, hvor de lokale præster har fundet modtagerne.

Endelig har Tornved Y's Men's Club betalt for lidt godter til Banehuset, når der er åbent i nogle timer midt på dagen juleaftensdag.