15.000 kr. fra temauge i Tornved Y’s men’s club’s genbrugsbutik til skole i Uganda

Tornved Y´s Men´s Clubs genbrugsbutik i Mørkøv havde fra den 8-13. august 2022 en temauge til fordel for skolen Mak-Jolly Kindergarten i Uganda - www.makjolly.com.

Alle indtægter fra salget i genbrugsbutikken i den uge gik til skolen i Uganda.

Per Hansen, Jyderup, der er gift med skolens leder var tilstede i butikken om lørdagen, og fortalte om skolen og delte informationsmateriale ud. F.eks. kom en del nye elever fra Smededalens efterskole i Mørkøv forbi for at se butikken, og hvor de fik en snak med Per, der fortalte om, hvordan det er at gå i skole i Uganda.

Søndag den 28. august var mange fra clubben og butikken samlet i Jyderup sognegård, hvor Per Hansen fik overrakt en gavecheck på 15.000 kr. til Mak-Jolly skolen.

Per Hansen fortalte om hvad pengene skulle bruges til. De skal bruges til at købe noget jord til skolen, så de fremover selv kan dyrke deres egne fødevare til elever, da der er meget mangel på føde i Uganda, og alt er steget. I Mak-Jolly skolen får de næsten 400 elever en kop varm majsstivelse om formiddagen og til frokost bønner og cassava/majsstivelse. Men priserne er som alle andre steder også steget meget i Uganda. Maden er steget fra 220 kr. til over det dobbelte. Derfor ønsker skolen at blive selvforsynende med bønner og majs. Med tiden kan også dyrkes andre afgrøder,  som søde kartofler, salat, tomater, ananas, vandmelon m.m. Landbrugsprojektet vil også kunne blive brugt som en del af undervisningen. Der er allerede købt noget land, men mere er nødvendigt. Skolen har ansat en landbrugsmedarbejder.

Tilbage til nyhedslisten